2012. február 28.

Vékony jégen

"Aki vékony jégen fut, annak a gyorsaság jelenti a biztonságot. Vékony jégen futottam, örömmel jelentem, átértem a túlsó partra" Nem lenne ezzel semmi baj, képes beszéd, képzavar. De tévedhetetlen mondta, tehát ki kell javítani a fizikát. Meg a józan észt is, mert aki előtte járt vékony jégen, az mind igyekezett nagyon szelíd és légies lenni, úgy moccani, hogy azt a jég lehetőleg ne vegye észre. Gyorsulásról szó sem lehet 6 cm alatt, (már ha a gyorsító erőt más nem lévén, a jégnek adjuk át). Így már tudjuk, a hummer-ek csak azért szakadtak be a Balatonba, mert nem mentek elég gyorsan.

Vannak a you-tube-on vizen szaladó hegymászók. Ők (talán) stéget raktak a víz szine alá közvetlenül és azon futkorásznak. Mondani meg mindenfélét lehet, a vizen szaladók jót nevettek a tréfán, meg azokon, akik megpróbálták utánozni és jelentik: nekik is sikerült.

De ha mégsincs tévedhetetlen, akkor van remény, nem fog bebizonyosodni, hogy házasságon kívül nem is jó a szex. Gyertek az iFbe, szól a jazz.
_

2012. február 7.

Egy gonddal kevesebb

Januártól törvény szabályozza a cigizést. Vagyis törvény védi a nem cigizőket. A dohányfüsttől. Ha dohányfüstöt észlel egy nem dohányzó, rendőrt hívhat. Megkérhetné a cigizőt, ne úgy fújja, hogy ő szívja, de jobb ha rendőrt hív, ügyvédet fogad, bíróságra megy. Az nagyon szórakoztató. Összezavarodtam. Most megoldódott vagy nem? Ha igen, mi?

Mindenestre egy gonddal kevesebb. Megengedjük az iFben vagy ne, ez volt a bökkenő eddig. Ha igen, hol: lent, fent, kint? Ha nem, ki a franc jön majd kávézni? Mostantól no problem: a cigi illegális. (Azért a mieink (övéik) árulhatják.)

Van (volt) két tábor, az egyik a kávéhoz cigarettát szív, így vidul. A másik nem szereti ha a erdei gyümölcsök helyett cigifüstöt érez a kadarka gusztálásnál. Szerinte a rockfortnak sem áll jól a cigifüst. A nem cigizős tábornak az a véleménye, hogy az étteremben dohányzásra helyet kijelölni ugyanaz, mintha az uszodában bizonyos helyen megengednék a vízbepisilést. Győztek.

Azért a cigiseknek van hova nyúlni. Virtuális "e" világ. E-cigi. Villanyt vezetnek a nikotinba, ettől elpárolog, ezt szabad szívni, ez ellen nem lehet kifogás. Tilos a kifogás. Gyertek az iFbe, hozzatok e-cigit, egyetek, igyatok, hallgassatok jazzt. E mint Elemér pl.
_

2012. február 4.

A dolgok rendes menete

Tél van. A dolgok rendes menete szerint jobban fogy a forralt bor (nálunk az alkohol forráspontja alatt tartott forró ital), a marhasteak, tele vannak a fogasok télikabátokkal, ilyenek.

Ez egy olyan világ, hogy a kávéházban nem a napilapokból tudjuk meg a híreket, van emil fiók és hírportál rss. Tele a postafiókunk világ vége jóslattal. Az időjárással fenyegető jóslatokra legyintek (spam). Az utóbbi években (is) kiszáradt és kiöntött a Balaton, gondolom ezután is így lesz, volt már sok hó is meg kevés is Obertauernban, a 2009-es és 11-es jó évjárat Szekszárdon, a 10-es nem. Az idei tél rendkívül meleg, jövőre szunyogok és legyek hozzánk ránk a végpusztulást. De nem érjük meg, rendkívüli dolog történik, hideg lesz, sőt havazni is fog. Már havazik is. Végünk, ne menjen senki az utcára (úgy sem járnak a villamosok).

Bármi is történik, gyertek az iFbe. Szebb a téli hő- és fagyhalál, ha ehhez forralt bort iszogatunk, szól a jazz, illatozik a kávé, és nem kell éhenhalva meghalni: konyakos libaleleves, gorgonzolás sertésszűz, fehér csoki mousse stb. Még dumálni is lehet.
_