Óriási siker, nálam is, a vendégeknél is.
Ez a sólet legenda, bár eddig csak a család, barátok és kollégák részesültek belőle. Volt szó sólet bárról az idők folyamán, de sajnos nem valósult meg. Most el tudjuk képzelni, milyen lett volna. A recept lényege, hogy lélekből készítjük, örüljön, aki kóstolja, a többi gyerekjáték. Beszerezzük az alapanyagokat, úgy harmincfélét, vásárláskor ügyelünk rá, hogy csak a legjobbakat vegyük és csak a kipróbált régi ismerősöktől. És legyen valaki, aki cipeli. Házi tojást, füstölt libamellet, libacombot, marhaszegyet, hagymát, fokhagymát, csípős és csemege paprikát, és persze a legfontosabbat: a tarka májbabot. Az alapanyagokat megtisztítjuk, felvágjuk, előkészítjük, beáztatjuk, pároljuk, előfőzzük, aztán rétegesen egymásra rakjuk, és máris mehet a sütőbe. Ja, és ízesítjük, gerslit készítünk (erről részletesebben legközelebb) stb. Ott elvan 8-10 órát kislángon. Utána már csak a tálalás fontos, hogy úgy nézzen ki a tányéron, ahogy annak kell.
Aki pénteken vagy szombaton eljött az iF-be, tudja az eredményt. Köszönjük, Rebi mama.
● Ezen a héten a sóletet Gatter János készíti. Gyertek kóstolni, összehasonlítani Rebi mamáéval.
_