2008. február 21.

Recept ajánlat az iF új állandó étlapjáról
(Gouffé hagyományához ragaszkodva)

Déltengeri pézsmával illatosított, portóiban sütött hurkácskák
Vegyünk hurkácskát és nyúzzuk meg, bárhogy acsarkodik. Őrizzük meg gondosan a bőrét. Tűzdeljük meg a hurkácskát vékony szeletekre vágott homárlábbal, amelyet lóhalálában megfuttatunk elég meleg vajban. Aztán jéggel bélelt könnyű kukta fenekére hullajtjuk. Szítsuk fel a tüzet, és az így nyert helyen ízlésesen helyezzünk el lassú tűzön főtt borjúmirigy-karikákat. Amikor a hurkácska mély hangot hallat, íziben vegyük le a tűzről és öntsük nyakon jó minőségű portói mártással. Piszkáljuk meg platina lapickával. Zsírral kenjünk ki egy formát, és tegyük el, nehogy megrozsdásodjon. Tálaláskor készítsünk erőlevest egy kis szódavízből és friss tejből. Körítsük a miriggyel, tálaljuk és menjünk a fenébe.

(Boris Vian: Tajtékos napok)
_