Új konyha mester az iF-ben
HARIS PÉTER akit az M-ből a Bródyból vagy a tapolca-díszeli malomból sokan ismernek.
A választék lényege két szó: finom és friss.
HARIS PÉTER akit az M-ből a Bródyból vagy a tapolca-díszeli malomból sokan ismernek.
A választék lényege két szó: finom és friss.
Péter kedvenc mondása: reggel kimegyünk a piacra és ott megvesszük ami tetszik, a konyhában aztán kitaláljuk mi legyen ezekből a menü. A piac az Ő esetében Pesten a Lehel, a Fény utca esetleg a Nagycsarnok. Ha elfogy valami, nem pótoljuk a mélyhűtőből, hanem másnap frissből.
Az étlap átalakul, hetente változó menüt kínálunk, mindenféle finomságokból. Délben ebéd menüt is lehet választani 1000 Ft. Aki látta a profiterolt amit ebben az ezer forintos menüben is adtunk, álmélkodhatott. Az eperkrémmel töltött fánkocskákat az eperszemek mellett karamell haj díszítette, igazi műalkotás volt minden egyes adag.
Marad viszont a vergnano kávé és a forró csoki, mellé természetesen a reggeli friss croissant is. Ahogy Pétert ismerem az utóbbit előbb-utóbb kitaláljuk és akkor mi is fogjuk gyúrni.
_
_