2009. november 9.

Birsalma

A birsalma nem az a gyümölcs amit gyerekkorban szeretünk meg. Igaz, hallottam olyat is, aki nyersen is eszi. Kicsit csücsörít hozzá, a szemét meg összehúzza. Viszont készül a birsalmából kompót és birsalmasajt. Sőt elég egy percre betenni a mikróba (a perc hosszát érdemes kipróbálni!) és máris csodás. Hozzá valami fehér ital: na nem aludttej, inkább fűszeres tramini pl.

A birsalma sajt készítése égési sérüléseket okoz, mert ahogy kifő a fölös viz a masszából nagyokat puffog. Ha eltalál éget, ha mellé takaríthatunk. A megoldás a kukta, ahol kevés vizzel fődögél, a befejezés a mikróban, apránként. Fontos, hogy a ragasztót tartalmazó héjat és magokat is belefőzzük és együtt passzírozzuk a mennyiségi gyümölcshússal.

Az iFben a libaheteken bemutatjuk a b verziót.
_

Nincsenek megjegyzések: