2010. augusztus 27.

Marsala szósz és libamáj

Kell-e az iFbe fennkölt étel?

Egyrészt az iFnobizmus és az eklektiFizmus múlhatatlan kelléke az említett tétel-étel.

Másrészt Ricsi szakáccsal nem vitatkozunk, hanem boldogan fogyasztjuk tanácsait és készítményeit.

Harmadrészt ez kaja nem fennkölt, csak drága alapanyagokból készül (részben, mert mint látni fogjátok az alma pl. nem drága benne), ezért otthon nincs. Szóval kicsit meglisztezzük a hízott libamájszeleteket és kisütjük a rostlapon. Aztán az almaszeleteket is ugyanott megsütjük. Felváltva egy máj-, egy almaszelet feltornyozunk a tányéron és a rost alján maradó szaftot besűrítjük majd hígítjuk a rubin színű Marsala likőrborral, és ráöntjük a toronyra. Mi ebben a fennkölt? Lehetne más vörösborral is próbálkozni, de az édes Marsalával jobb. Cabernet Sauvignont használunk a marhahúshoz. Finom, és ha már vendéglőben eszünk, ugyanazért a pénzért hangulatosabb mint egy szardíníás pizza. Legutóbb borszerdán, Thea Sotit hallgattunk hozzá, de mindenféle zene mellé ajánlom! (Csak két helyen készítik Pesten, melyik a másik?)

Gyertek ne kelljen ezt az ötletet is kidobni, és csak a sajtleves maradjon.
_

Nincsenek megjegyzések: