2010. március 18.

iF less is more, then nothing is everything

Ez tiszta logika (és határátmenet, mondaná Newton-Leibnitz). Ugyanis, ha kevesebb több, akkor még kevesebb még több. n-nel tartunk a végtelenhez, nyilván a legkevesebb a legtöbb: a semmi a minden (indirekt bizonyítás jobban tetszene).

Oktalan matekolódás, a lényeg, hogy ez a címe Kate McGarry grammy díjra jelölt lemezének. A zenében lévő fontos csendekre utal. És az iF kör bezárul (kinyílik): Kate McGarry március 31-én férjével Keith Ganz-zal énekel az iFben. Mies Van der Rohe, Kate és Keith, Rutkai Bori, Nemes Peti, Oláh Kálmán és a többiek, vendégek, szomszédok, iF fanok: az iF kör. Az alábbi szöveg az Amazon.com ismertetőjének részlete:

NOMINATED FOR GRAMMY AWARD - BEST VOCAL JAZZ ALBUM 2009!
Strengthening her leadership role alongside Kurt Elling and Patricia Barber as one of the most captivating and challenging vocalists on the contemporary jazz scene, Kate McGarry delivers, as its title suggests, an album of complex simplicity. McGarry says she has always been drawn to the space of silence between the notes. It is in these silences that the secrets of the songs reveal themselves.
_

Nincsenek megjegyzések: