2010. június 28.

Borválaszték

Szerdán lesz borszerda. Jó alkalom borozni. A foglalásokból látszik, sokan fogtok nálunk boros vacsorázni. Borozni is jó választás az iF, ha éppen nincs elérhető borpince előtti diófa alkonyattal, fülemülével, esthajnalcsillaggal és jó társaságal.

Maradunk Hamvasnál, aki úgy foglalja össze a borivásról szóló gondalatait: "egy pohár bor, az ateizmus halálugrása". Ha már nincs diófa és alkonyat, hanem Ráday sétány, akkor vannak jó falatok, hozzáillő borokkal: gyertek jó (és nagy) társasággal.

Borválasztékunk arról szól, hogy mit ajánlunk. Amit öröm kínálni, és öröm kóstolni, ami mellett öröm vacsorázni, társalogni, jazzt hallgatni. Amiből nem nehéz választani, de nem is ultimátumszerű. Négy hazai borvidék, négy kiváló pince, sokféle szőlő, összesen már így is több mint húszféle lehetőség. De ne bátortalanodjon el senki: sem attól, hogy ilyen sok, sem attól, hogy ilyen kevés. Bárány pörkölt és hozzá Vesztergombi Kadarka 2007, (nem ateizmus vagy gyengeelméjüség mint a kolbászos lecsóhoz ó-pannonhalmit inni). Az ateizmus halálugrása.

Gyertek borszerdára is!
_

Nincsenek megjegyzések: