2010. augusztus 5.

Marinált bébicékla pirított dióval

Amatőr elméleti vendéglátóipar tudományos esszé vázlat következik, (cél, hogy gyertek megint az iFbe. Ha tegnap jöttök, Fábián Juli-Sárik Péter dzsezz mellett jóllakni, széket is hozzatok, kacsa saláta van, de az összes széken ülnek-ültek).

Első pontban elröhögcsélünk a vendéglátóipar kifejezésen. Iparilag vendégül látni, iparilag előállított vendégeket lehet. Másik verzióm is van a kifejezésre, a vendéglátás olyan mint a jövőlátás, így ha megvesszük az alkalmas jövőbe-vendéget látó készüléket, azzal az iFben napközben és hétvégén is látnánk vendéget. Érdekes a Pinkben látunk vendéget. Nem a vendéglátásunkkal van a baj.

Második pont a vendéglátó tudomány mibenléte. A matematikával és a filozófiával öszehasonlítva, megállapítható, hogy inkább filozófia. Nincsenek axiómák, definíciók, tételek és cálfolhatatlan bizonyítások. Van megoldhatatlan vendéglátási probléma, (mint az élet értelme a filozófiában, pénzért vendégül látni). Minden vendéglátó kidolgozza (a lelkét) a saját vendéglátását (filozófiáját) aztán ha lát vendéget, majd ad a szakács annak túlsült kacsát fagyott áfonyával. Akkor a vendég is látja.

Harmadik pont: így felépített vendéglátásunk hívószavainak megkeresése. A pizzát már el-megsütötték a Pinkben, marad a címben leírt ötlet. Nem jó sajnos, attól is a Pinkbe mentek, (mi otthon nagyon finomat ettünk grillezett tarja, bébicéklával).

Marad egy hívószó: iF Cafe. (Ráday 19. live jazz, excellent cousine, friendly place).
_

Nincsenek megjegyzések: