2010. szeptember 28.

Képeslap Erdős Pállal

Kilenc mérsékelten elegáns, de így is nagyon szimpatikus urat ábrázoló képeslap került ki az iF (and only iF) polcaira. A képeslap története az, hogy fénykép kiállítást készültünk rendezni a T. Sós Vera tiszteletére tartott matematikai konferencia kapcsán, a kortársak régi fényképeiből .

A régi képek kiállítás sajnos csak a képeslap elkészültéig jutott el, (és Mary Ann Spencer (matematikus feleség) képei egy pár napig láthatóak voltak a barna falon is). A képeslap bizonyítás arra tételre (iF 2010), hogy régi, matematikusokat mutató képek azoknak is felkelthetik az érdeklődését, akik nem ismerik a képen szereplőket. Matematikus vendégeink is többnyire csak a kép jobb szélén álló, átható tekintetű fiatalembert ismerték fel, így az állítást részben az Ő érdeklődésük is bizonyítja.

T.Sos Vera professzor egy este eljött az iFbe ünnepelni. Lett egy képeslapom, amit nagy tudósok és hozzátartozóik írtak alá.

Az összes szereplő egyelőre számomra nem ismert, a kép jobb szélén az Erdős-Ko-Radó tételből (jobbról balra) Erdős Pál és Chao Ko látható (egy valamikori cambridge-i konferencián készült a csoportkép).

Gyertek az i
Fbe képeslapot küldeni barátaitoknak.
_

Nincsenek megjegyzések: