2010. szeptember 29.

Utcazene, iF színpad

Az utcazenét úgy képzelem el, hogy Joshua Bell kiáll hegedűjével egy metróállomásra és játszani kezd. Aztán lesz, ami lesz. A Fesztivál más, fesztiválokon színpadok vannak, meghirdetett fellépők, program és a bajok kiküszöbölésére hangosítás, kordonok stb. Az utcazene fesztivál olyasmi mint a békeharc: önellentmondás. Ettől függetlenül lehet jó és hangulatos buli.

A Ráday Soho Egyesület Utcazene Fesztivál kezdeményezését békeharc kísérte, a két irányzat Ráday Live és utcazene békélt. Akusztikus finomság és Sziget hangerő, pantomimes pár sétáját féltűnően (alul-)öltözött csajok éjjel-nappali (autógumi) reklámja keresztezi. Az utca mindenféle látogatója megkapja a magáét, puszi és baráti hátbavágás.

Az eseményt kedves polgármesterünk nyitotta meg, azt hittem nehéz a feladat. Könnyedén megoldotta: "könnyű egy olyan eseményt megnyitni, ami már el is kezdődött" -mondta. "Körülmutatok, ez az." Az esemény ezzel hivatalosan (is) megnyílt: A Schaplin tovahaladt, Rutkai Bori folytatta. Addigra spontán eltűnt a Speckó dobosa (elment egy hakniba), alkalmi dobosokkal (Nemes Peti és Tsachik) zenélt tovább a Speckó Jednó. Utánuk a nap leghangulatosabb eseménye Szakál Tamás és Jakab Viktor utcazenélt, akusztikusan, virtuózan.

Jó buli volt, reméljük jövőre ugyanitt, ugyanekkor! Kösz a szervezőknek, RSoho, MAlíz, OKönyvesház, iFh, Gumidoktor :-)
_

Nincsenek megjegyzések: