2010. június 7.

iF leg: Három a McFerrin számunk!

Nem dzsetleg, ellenkezőleg. Semmi fáradt bambaság, tompult ásványvíz fogyasztás, jó, sőt "leg" este az iFben. A héten a Weisz és a Lakatos kvartet is izgalmas zenéléssel ébresztgette az esőktől (nem görög csődtől) világvégét vízionáló tömegeket. Péntekre aztán minden összejött. Bobby McFerrin most kihagyta, de Magyar hangja Bori már kora este énekelgetett az asztalnál Bobby libanoni hangjával a Libanon/Boston-i Christiana Karam-mal. A második legrégebbi iF muzsikus, igen a Vázsonyi, (emlékeztek a 2007-es iF-Fotocella fellépésére? én sosem fogom felejteni!) vezényelte szaxofonon-zongorán a zenét. "Szia Andris" kiáltással kezdte a nagy előd Charlie Parker számát, és taposta a huncut delay-eket.

A lélekzet először akkor akadt el, amikor a Take Five-t kezdte fújni és Bori Magyar népdalt énekelt vele. "Trianon" jegyezte meg a szomszéd könyves-kultúrházas Orbán Gyuri az ablakban (június 4, Erdély, népdal, Paul Desmond, Dave Brubeck, Vázsonyi János..), de a dal után szaladt könyvheti ünnepelni. Második lélekzet akasztó éneklést, a Christiana-Bori duót nem várta meg, (tessék a myspace-n, you tube-on keresgélni!). A Vázsonyi Darvas Ferizett: új kifejezés, mókázott a zenével. Megtelt az iF lépcsője cigizgető gödrösökkel. El sem akartak menni, ilyen még nem volt!

Na gyertek, vagy kattintsatok.

Magyarázat: Bori és Christiana McFerrin száma egy, ha hasonlóan az Erdős számhoz, úgy értelmezzük a McFerrin számot, hogy aki együtt zenélt-matekozot-cikkezett Pali bácsi-Bobby McFerrinnel annak egy a száma (a Bobble c. McFerrin a capella operában a két lány együtt énekelt-improvizált az énekes mágussal), aki ilyennel zenélt, annak (legfeljebb) kettő, (Pl. Vázsonyi, de mindenki, aki a János számában ütemesen tapsolt: három!)
_

Nincsenek megjegyzések: