2010. szeptember 8.

Forum Misicum (JAZZUM)

A feladatmegoldó gondolkodásnak két útja az analógiás és a dedudiktív. A címet analógiásan gondoltam ki a Forom Romanum és a forum boarium mintájára, de pl a forum civile mintájára lehetne Forum jazziale. (Nem tudok latinul sem, ezt írom finoman körül).

A lényeg, hogy a városi létnek a forum az értelme, vonzó ereje, (a városfal az csak előny, ha nem a zenélő, matekozó, hanem a portyázó, lovukról hátrafelé is ügyesen nyilazó magyarok jönnének).

Megváltozott a MOL JAZZ neve, a Magyar Olaj helyett JazzForum-nak hívják. A héten Délpest az egymásnak zenélés terepe, jazz zenészek, jazz kedvelők, túristák és helyiek jönnek mennek jól mulatnak. (ld: zombitlanítás). A tolerancia (a városi lét másik fontos kelléke, nélküle sem lenne forum), négy napra meghódítja az elméket, így lehetőség van a muzsikálást fél tízkor kezdeni (a "nagy" koncertek után) az iFben. Három napig nézeteinket jazz muzsikával fejtjük ki. A kétfarkú kutya olcsó sört árul, az erre fogékony népek jöjjenek az iFbe: Thea Soti Quartet, Tamarazene és Csongrádi Gábor Quintet. A nagyok is játsznak majd az iFben: figyeljétek a programunkat, lesz Oláh-Bacsó-Szandai Dresch-Csoóri, Vukán György és a többiek!
_

Nincsenek megjegyzések: