2009. december 4.

Blue mood

Három éve van zene az iFben. A második legszínvonalasabb zenei program a városban. Miért is?

Túlzás koncertekről beszélni, a vendéglőben nem a zene a főszereplő, nincs csönd, beszélgetés, tányércsörgés, kávéfőzés stb. De nem is háttérzene szól, mindegyik muzsikus kíválóan képzett, tehetséges, egyéniségét, zenei ötletit adja esténként.

Az iF egy kávéházi klub, lehetne. Személyes távolságban ülünk Oláh Kálmán, Dresch Mihály és a többiek (elnézést amiért csak őket említem) társaságában, látjuk kezüket a billentyűkön, érezzük lélegzetvételüket a muzsika közben. A szünetekben sör, bor, cigi és megebszélhetjük velük a dolgokat. Olyan hely az iF, ahol ez lehetség.

Miért hát a blue mood? Nem úgy megy ez a dolog, ahogy kéne. Kellenének klubtagok. Ne azért jöjjön valaki, hogy egy ásványvíz vagy tea mellett sunnyogva meghallgassa a zenét, tudomást sem véve a helyről, vagy fordítva a zenéről nem véve tudomást hangoskodja át az estét.

Az ideális vendég a barátaival érkezik, vagy itt ismerkedik a többi klubozóval, beszélget, zenét hallgat, és fogyaszt (vagyis pénzt költ a kávéházban kapható egyébként igazán minőségi finomságokra). A zene végén nem rohan el, legkevésbé a Gödörbe, a Trattoriába vagy a Sirályba, még megiszik egy pohár kadarkát a legjobbikból, hagyja lecsendesedni a zenei élményt, beszélget, olvasgat, tervezget, nézeget esetleg verset ír, lemmát bizonyít, regényének talál ki jó címet.

Tessenek átnézni a decemberi programot és az étlapot: és jönni az iFbe!
_

Nincsenek megjegyzések: