2010. február 19.

Suk vagyis piac

Ha szereted a piacokat, akkor a jeruzsálemi suk biztos az egyik favoritod lehetne. Egy kicsit kiesik: Fény utca, Bosnyák, Nagy Csarnok, Káptalantóti, esetleg Pécs, de megéri a kitérőt. Főleg ma, nincs hó, 25 fok meleg, van friss eper (kb. 400 Ft/kg). A választék más, bár Pesten majdnem mindent megtalálunk, amit itt. Csak nem ennyit és nem is ennyiért. Pl. lencse a sukon van vörös sőt fekete is, fűszerek, még paprikából is nagyobb a választék.

Voltak kísérletek a plázásításra, szerencsére dugába dőltek. Az új piac épületében üresek a boltok, a parkolójából ide húzkodják a vevők a kerekes szatyrokat. A belülről jövő plázásulás elkezdődött, de az a néhány hangulatos kávézó, különleges sajtok boltja és butik jól elfér egyelőre, ellensúlyozza a műanyag vacakok, színes cukorkák, cd és videó kazetták kínálatát.

Az iFbe is jutott a itt szerzett benyomásokból. Vahlrona csokit az itteni kedvenc kávézóban láttam először, a reggelikről majd mutatunk példákat ha megjön a reggeliző kedv (vagyis a JÓ KEDV)a Ráday utcába.
_

Nincsenek megjegyzések: