2010. április 19.

Kávé és rácsos linzer az iFben

Az előző bejegyzésben ez a mondat a politikai paradoxon feloldása. Igaz ami igaz: a már sokszor idézett Pataki tanár úrnak (limoncello recept pl.) a rácsos linzerünkről nem a Minkowski tétel jutott eszébe (az rácspontokról állít vicces dolgokat), hanem a boldog gyerekkor, amikor még volt jó szilvalekváros linzer. "Ez baromi jó", valahogy így fogalmazott első indulatában.

A paradoxonok feloldása másképp is történhet az iFben: ki lehet próbálni, oldódik-e bodzás fröccsben (ha megjön a meleg készítünk: bodzaszörp, fehér bor, szóda), májusi borban, sörben, krémlevesben stb. Hogy legyen mit oldani, itt az a történet, aminek utolsó mondata rímel a címre (szerintem..):

"Jövő héten dolgozatot írtok, de nem fogjátok előre tudni melyik nap," -mondja Pataki tanár úr (mondjuk ő). Okoska diák erre hétfőn ezzel hozakodik elő: "Lehetetlent tetszett mondani: pénteken nem lehet már a dolgozat, mert több nap nem lévén a héten, akkor már csütörtökön tudnánk, hogy másnap. De akkor csütörtökön sem írhatunk ám, mert szerdán már tudnánk a csütörtököt! SATÖBBI, SATÖBBI.." nagyképűsködik. "OK, akkor most dolgozatot írunk.". "Ajaj" csak ennyit nyög okoska, "ezt tényleg nem tudtam előre". Inkább kávé és rácsos linzer az iFben.
_

Nincsenek megjegyzések: