2010. június 25.

Nyáreleji Borszerda (június 30!)


Valaha úgy volt, hogy aki szomjas kér inni, és adtak. Mára ez árnyalódott, mire hozzájutnánk az életmentő kortyokhoz, a kedves(?) pincér mondjuk 8-10 kérdésből álló barkochbát folytat le velünk. (Ez minimum kettő a tizediken vagyis 1024 választási lehetőség: praktikus tehát, ha nem kezdi felsorolni, hanem barkochbázik inkább. Ez is matematika, algoritmus: 1024 kérdés helyett elég 10).

Valaha volt úgy is, hogy kértünk bort. Mára már az átlag művelt alkoholista is tudja, hogy az Ő egyéni ízlésének, sőt szervezete igényének a vörös, a fehér, esetleg a rosé passzol-e és ezen belül száraz, félszáraz, félédes vagy édes az ízlése. Arról még nem beszéltünk, hogy mivel töltötte meg előtte a palacsintát, juhtúróval, pörkölttel, kajszilekvárral vagy diós csokival. Szóval aki a borivás kérdésben tökéletességre törekszik, annak nem elég a tíz kérdés, ráadásul tíz eldöntendő kérdés.
(Tényleg: Szekszárd vagy Eger? Melyik József: Vesztergombi vagy Simon?)

Lassan már filozófiai kérdésekhez jutunk, pedig csak a borszerdára akartam felhívni a figyelmet. Akkor jöjjön egy kérdés: Érdekel-e titeket az alábbi menü június 30-án?

Spenótos-juhtúrós palacsinta - hozzá Pántlika Dörgicsei Olaszrizling
Báránypaprikás kuszkusszal - hozzá Vesztergombi József Szekszárdi Kadarka 2007
Meggyes tiramisu hozzá - Dr Ungváry Krisztián Novemberi szüret Tokaji félédes Furmint

(2800 Ft)

Nincsenek megjegyzések: