2010. október 5.

Faszenes camembert vagy rántott hús

Kedvenc ételem a rántott hús, pirburggal és kápsallal. Szinte mindenki szereti, fárasztó felmenetekben a nagy hegyekre, a hóléből, porokkal készített étkezések között mindig bejött, ha szóba hoztam Levin szakácsot. Hogy a morzsa pirított friss zsemle lereszelve (és nem száraz kenyér). A szelet pedig borjúhús vagy karaj (fokhagymás olajban pácolva, kloppfolva?).

De akkor miért a van az iFben faszenes camemebert, a marsalás libamáj, whiskis narancslekvár stb. (és miért nincs rántott hús (az olajszag miatt!))? Más műfaj, ha ízre megyünk, és más ha jóllakásra. Más a művészet és más a koszt. A faszenes camembertre oda kell figyelni, és érdemes is. Művészi. Az alma és a hagyma is művészi. Nem is a genetikai előny és a természetes kiválasztódás hozta létre a makói hagymát, vagy a pölöskei muskotály nevű szőlőfajtát, hanem a nemesítők művészete és szerencséje.

A lényeg, hogy Viki a Bácshegyen beoltotta a sajtokat és letette a sajtpincébe. Néhány hét, és lesz megint az iFben, mint borszerdán. (Akkor 30 adag elfogyott, tudtommal mindenkinek ízlett a sajt is, és a rozmaringos sült dió is hozzá). Gyertek, van ez is az is, koszt és iFkulinária.
_

Nincsenek megjegyzések: