2011. szeptember 3.

Camparis citrus sorbet a'la M E mester

Sajnos nincs képem sem Endréről sem a szóban forgó édességről, ezért az egyik legszebb nyári fotómat idebiggyessztem illusztrációnak. Marton Endre az új szakács-konyhafőnök az iFben. Kis konyhában nagy konyha a jelszó. Endre aki Attila szakács súlyemelő sporttársa és szakács mestere ilyen hívószavakat használ: málnaecet, mákolaj, almamust. Érdemes a hívószavakra hallgatni, ha valaki értékeli a finomat.

A camparis citrusos sorbet a ME ster találmánya, a grapefruit héja, leve és Campari hideg fagyiban hozzá gyömőlcsök. A Szent György-hegyi szürkebarát jó választás volt hozzá. Stelzer Ákos aki többek között somelier, Vukánt jött meghallgatni és köszönteni a hetvenediken. Nem a jazz volt az egyetlen élmény aznap este, itt a másnapi facebook bejegyzése:

"Egy desszert margójára...Tegnap alkalmam volt megkóstolni a citrus sorbet- t. Ha adhatok egy tanácsot bárkinek, aki ilyet rendel, tessék kipányvázni, mert ellebeg! :-) Egy habkönnyű nyáresti sóhaj, a Campari a helyén van, épp csak annyi komolyságot kölcsönöz neki, ami a közhelyességet messze űzi és szépen rímel a Szent György-hegyi félédes Szürkebarát utóérésből származó, diszkrét kesernyésségére, a bor gyümölcsössége pedig a citrusaromákat emeli ki, szépen. A sorbet Achilles sarka a jég, szerencsére a"szokásos" hatalmas jégkristályokkal ezúttal nem kellett megbirkóznom, gratulálok a szakácsnak és köszönöm!"

Nincsenek megjegyzések: