2011. december 20.

Bridzs az iFbe

A bridzsező, a matematikushoz hasonlóan kávéból állít elő hidakat és impasszokat (a matematikus, (Rényi Alfréd) tételeket). A kávéház tehát természetes közege a bridzsezésnek: a vergnano forrás köré telepszenek a bridzsezők. Az iF estében nem egészen így történt, Hofi köré telepszenek. Hofi van kettő is, az újabb, Tamás, szeret és tud bridzsezni, de nem iszik kávét, a régebbi hofi kávégépet üzemeltet a Ráday utcában és szeretné ha tele lenne a kávézó (és a kis hofi (helyette is) tételeket gyártana de lagalábbis kvantumokat szinezne).

Ebből a két törekvésből lett a klub. Hofi, a kisebb odahívta barátait szombat délutánra az iFbe játszani, Hofi meg bosszankodott a tele kávézóban, hogy nem kell ekkora rendetlenséget csinálni és a gépi jazzt néma kártyacsatára és hangos "csere van" felkiálltással kísért szócsatára cserélni. Különben is ezzel a lappal nem lehet három kárót licitálni.

Tény ami tény, az emberek szeretnek bridzsezni (forrás: Kuttner Gyuri, Bridzsélet) és a klub éledezik az iFben: a bridzsklub (és mellesleg a gourmetklub, a jazzklub és képzőművészklub). Ha Bocsikából sok lenne, ráadásul a gazdasági környezet újra kedvezne neki, nem lenne gond az iFben: Bocsika imádja bridzsezést, Dresch Misi zenéjét és a jó konyhát (a sorrend most mindegy). Ez mind van az iFben.

A hét végén tartottuk az ötödik iF Bridzs kupát a bunda jegyében (tél van): nyerte Hofi-Fischer pár. Közönségdíjat (bunda nélkül) a csokitorta nyerte.
_

Nincsenek megjegyzések: