2011. december 29.

iF kört négyszögesítünk 2011-ben is

Kört négyszögesíteni majdnem lehetetlen. Laczkovich Miklósnak sikerült, de felhasználta a jól rendezési tételt, ezért a kákán is csomót keresők, (akik Gorcsev Nobel díját sem tartják érvényesnek) pampoghatnak. Viszont olyan kört ami még nincs is, talán a Mik sem tud négyszögesíteni. Mindenesetre a Macsek Laura ha a kört nem is, de az eseményt négyszögetes képekbe foglalta, (katt a képre).

Van is kör, meg nincs is, reméljük nem zárul, bővül. Mármint az iFbeli kiállítók, zenészek, közönség köre. Ha az Ocztos Pistán múlik lesz kör, ő egy romantikus racionalista. Motorja a köröknek, a megnyitón egy tanitványi, egy családi meg egy iF kör középpontja volt. Kiemelkedik a körökből.

Lelkes iF körös Gyurics Balázs, tudományos korszakának korszaknyitó szépszinű sorozatával szerepel, még lelkesebb Rácz Livi, aki gyönyörű, gyönyörűenen rajzol és rendez is. Kalocsai Ricsi a több közepű kör egyik fő közepe, (pecabottal dolgozik a képeken, nem fotoshoppal). Menyhárt Tamás telefonon és rajongói körén keresztül kapcsolódik. Vojnits Attila egymaga is kör, a megnyitó óta Ray Charles-a iF jazztörténeti fotók szereplője. Szendrő Szabi köre gömb, (kókusz gömbjére gondolok, a város legjobb kőkuszgolyóit készíti, ha éppen nem fotózik, hegyet mász, biciklizik vagy összetört darabjait javíttatja orvosokkal). Wittmann Blanus a képeken ugyan morc, de nem ez az alapállapota, Panka késik de a miénk. Úgy lesz teljes a képaláírás, ha Verebélyi Dianát is ideirom, ő közöttünk az expresszionista (intercity expresszel állt tovább, de képe is ütős).

A lényeg nagyon szép és ahogy Balázs mondja, erős kiállítás van az iFben, amit tovább erősít Tóth János evőeszköz installációja. Végül a nevek, a körből igazoltan és igazolatlanul távol levők kedvére is:

Ocztos István, Gyurics Balázs, Wittmann Blanka Hedvig, Rutkai Bori, Kalocsai Richárd, Szendrő Szabolcs, Erdős Juci, Rácz Livi, Perei Gabi, Vojnits Attila, Ocztos Panka, Dömsödi Zsolt, Goschler Tamás, Menyhárt Tamás, Bojtor Verabella, Verebély Diána és Tóth János.
_

Nincsenek megjegyzések: