2013. augusztus 14.

Nem olyan, AZ


Tim Ries és Sárközy Lajos
Gyárfás Pisti mesélte: "Chat Bakerrel játszottam. Az volt fantasztikus, hogy amikor elkezdett fújni, az nem olyan volt, hanem "AZ".

Nem megy ki a fejemből Gyafi észrevétele. Számtalan nagyon jó zenét hallani ami olyan mint... De van, amikor a zene nem olyan, hanem megismételhetetlenül "az". Ezt az "azt" éreztük hetedikén (is(!)): Tim Ries és az East Gipsy Band játszott az iFben. Tim barátunk elérzékenyülten mondta a koncert után Sárközy Lali-ról: úgy hegedűl mint Itzak Perlman, de Perlman nem tud úgy improvizálni mint a Lali, (sőt gitározni sem). És akkor még ott vannak a többiek Balázs Józsi az alapító zongorista és Elemér testvére a doboknál, Balogh Guszti énekel, Pecek Krisztián bőgőzik, Oláh Vilmos cimbalmozik. Elemér úgy kommmentálta: játszottunk New Yorkban, Brüsszelben meg sok helyen, de ez volt a legjobb koncertünk. Neki elhiszem, Ő ott volt mindegyiken, az első sorban.

Az iFről (néha) azt hiszem, hogy "az a hely". (Máskor, hogy vigye az ördög mindenestül). Nem hiszem, hogy van még ilyen a világban. Ha van is, akkor az másképpen "az".  Gyertek kipróbálni. Jó mulatság, jobb mint púpos bálnán lovagolni hurrikánban.

_


Nincsenek megjegyzések: