2014. március 15.

Gyafi és Tokaj


mottó: "Kao a lovak ügyében olyan bölcsen ítélt, hogy ő lovaknál különb ügyekben is bátran ítélkezhet" Salinger.
 

Gyafi (Gyárfás István gitár) az együtt muzsikálás kérdésében annyira tájékozott és nyitott, hogy más kérdésekben is megbízható ítésznek gondolhatjuk. A sok Sárik-Gyafi, Juhász-Gyafi, Gyafi-Pisti, Gyafi-Gyafi és végül a március 14. pénteki Winand-Gyafi-Orbán buli teljesen meggyőzött: bízhatok, bízhatunk benne. A dallamok, ritmusok minden ízét és zamatát felismeri a zenésztársakkal közösen fejleszti, varázsolja-variálja, végül gyönyörűséges összhang keletkezik, ahogy Patricia írja erről a zenéről, Big Grin, mindenki mosolyog.   

Fontos dologban kértem a Gyafi véleményét: a tokaji sárgamuskotály szőlő- és  törkölypálinka összekóstlása a kérdés. Jelenleg ez a két ital a ház pálinkája az iFben (Tokaj-Hegyaljai Pálinka Manufaktúra). Amennyire képes vagyok felismerni a művész úr arcjátékát (gitárjátékát), nem találta eleve megerőltetőnek vagy rangon alulinak a feladatot, sőt érezhetően szívesen vállakozott. Talán hallotta már muzsikálni ezeket a pálinkákat. Autóval jött és mégsem elég csak a palack csengése alapján döntenie. Két próbapalackkal megterhelte a gitártokot és a koncert után visszavonult a stúdió csendjébe néhány napra. Elképzelem ahogy a szőlőpálinka lágy de behízelgő világát harmonizálja a törköly erélyes kesernyés basszusával. Könnyen el tudom képzelni, hogy (mint az néhányszor már előfordult zenélés közben is, Németh Lehel emlékére pl.) dalra is fog fakadni.

Amíg megtudjuk, mire jutott (legkésőbb áprilisban a Gyárfás Trió koncertje alkalmából találkozunk vele) javaslom mindenkinek, hogy saját egyéni világán szűrje át a problémát: döntsön, mosolyogjon és ha úgy adódik: daloljon!

Gyertek az iFbe, a pálinka is különleges!
_

Nincsenek megjegyzések: