2014. augusztus 7.

NOBUKI TAKAMEN @ iF



Hogy kerül egy jó nevű külföldi jazz muzsikus az iFbe? A (férfi)muzsikusok esetében egy pesti nő is szerepelni szokott a történetben. Többször előfordult, hogy egy magyar muzsikustárs az összekötő kapocs. Ebben az esetben az iFet előzte meg a híre: Nobuki Takamen az interneten talált meg minket, a Jazz Clubs Worldwide oldalon gondolom, vagy egyszerűen 'megguglizta' a 'Budapest jazz' szavakat. Európai turnéján szeretett volna Magyarországon is fellépni. Mi válaszoltunk az üzenetére, nagyon kellemes ismeretség alakult ki a levelezés során. Hazai közös ismerőst nem sikerült találni, dacára annak, hogy Nobuki az egyik legjobb japán jazzgitáros, aki már régóta New Yorkban él és sikeres. Magyarországon még nem ismerik. Ezen fogunk változtatni, reméljük a 'szakma' is nyitott lesz. Addig is előzetesen ezt érdemes tudni Nobukiról és triójáról:

"Jim Hall és Wes Montgomery találkozása, egy esti Kenny Burrel Show-ba menet…"
-Brent Black, Critical Jazz

‘Nobuki Takamen jazz gitáros 1977-ben Hirosimában született. Scott Yanow jazztörténész így ír róla: "saját bebop stílusában kitűnően improvizál". John Heidt a Vintage Guitar Magazine szerkesztője szerint " a kompozicióra különös figyelmet fordító, nagyszerű technikájú, kiforrott játékos"
A New York-i jazz-élet egyik meghatározó alakja, Nobuki, saját zenekarával bejárta az USA-t, Canada-t és Európát, olyan jelentős jazz fesztiválokon és klubokban szerepelt mint a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztivál, a Rochester-i Nemzetközi Jazz fesztivál, a Blue Note NY, a Smalls Jazz Club, Bar Next Door és az Iridium Jazz Club.’ 

Augusztus 27. fél nyolc az iFben NOBUKI TAKAMEN TRIO: Nobuki Takamen guitar, 
Toshiyuki Tanahashi bass, Naoki Aikawa drums.

Gyertek, már lehet készülődni! És gyakorolni az iFbe járást hazai zenekarokkal.
_

Nincsenek megjegyzések: