2014. október 2.

BOR az iFben

Ezentúl ez lesz a kedvenc fehérborom!

A történet (amit a BOR mellé kaptam a Tóti piacon), valahogy így szólt.  Egy kereskedő bort akart venni Nagyrónai Lászlótól (Tudjátok, ő a fő Kőróka, nagy történetmesélő). 
"A bor sokféle, van valami közelebbi elképzelése?" 
"Hogyhogy, hát nem tudja, hogy a BOR a Badacsonyi Olaszrizling rövidítése?" 
Most már mi is tudjuk. 

A Kőróka Pince a Bácshegy oldalában van, nem tudnám megmondani, hogy a Káli- vagy Tapolcai medence a hívószava. Nem mindegy a BOR kérdés szempontjából: a Káli medence és környéke a Balaton-felvidéki borvidék, a Tapolcai medence a Badacsonyihoz tartozik. Nincs sok jelentősége, BOR lehetne a Balaton-felvidéki Olaszrizling rövítése is, de a Bács-hegyi olaszrizlingre sem lenne megtévesztő. 

Van még egy szempont, ami miatt jogosan kerül a BOR megjelölés a Kőróka Bács-hegyi, Balaton-felvidéki, Badacsonyi Olaszrizligjére. Gondosan készített, kitűnő bor van a palackban, sőt a palackokban: csupa "szép" bor a Kőróka kínálata. Amikor megkóstoltuk a Barik-ot, (lásd kép Tótiból, a tiszta igazat mondom) Juci a címben idézett módon kiálltott fel: "ezentúl ez lesz a kedvenc fehérborom". 

A cimkék is nagyon jól kínálják a borokat: szép a logo, jók a nevek, vidám borozásra invitál. Már csak ki kellene próbálnotok a BOR-t, a BARIK-ot (a barrique hordóban érlelt olaszrizling válogatást és a Feleségem Borát, a félédes változatot. Utána biztos rá fogtok járni, bíztatás nélkül is. 

Gyertek az iFbe, van BOR, és sokféle bor meg finom ételek sőt jazz is. Tudtátok? 
_







Nincsenek megjegyzések: