2014. november 6.

Ízt kitalálni avagy kóstoltátok a Red Goose-t?


Lehet-e nem létező ízt kitalálni? Nem filozófiai mélygondolatból kérdezem, a köznapi szóhasználattal sem tudom a választ. Én mindenestre nem tudok ízt kitalálni, még a hagyma ízét sem tudom leírni, de elismerésem annak aki kitalálta. (Szétszóródott gondolataim most azt iratják velem, hogy hagyma íz van számtalan, ám van bennük közös: a hagymaíz). Mindenestre azt gondolom, hogy Takács Pétert (a híres sörfőzőt) érdemes íz témában kérdezni. Minden másban is: nagy mesélő.

A sörfőzés olyan (ezt is Pétertől tudom), hogy határozott szándékkal lehet nekiveselkedni, nem csak a szín, a hatékonyság, a keserűség, hanem a leendő íz többi összetevőjével és a sok paraméter együttműködéséből létrejövő Nagy Összhatás vonatkozásában is. Ha megvan a tapasztalat (Péternél megvan), megvan a mesterségbeli tudás (Péternél megvan) és megjön a szerencse (Péternél megjön) "olyan" lesz az a sör. Akárhogy is van, Takács Péter meséi (habbal) mindig jó szórakozást igérnek. Akinek új ez a mese, arról van szó, hogy eddig készült Takács féle Esti Mese, Téli Mese, Nincs Mese sőt számtalan Mese, most éppen a Vörös Lúdról szól a Mese. Ha (iFF) bejöttök, elmeséljük. A heti sláger (a Sláger is egy Mese, az ivós lágerről) az iFben: a Red Goose. Rick Zsófi fenti fotóján a ludat Gera Klári fecskéje alakítja, ám a sör neve azért lúd, mert ebben a mesében Ludas Péter is szerepel: együtt főzték ezt sört Takács Péterrel. 

AAA (ez minőségi jellemzés is, de): american amber ale (az alliteráció kedvéért így hívjuk az american red ale-t . Gyertek gyorsan megkóstolni, nekünk nagyon ízlik. Ha van otthon (kétlem), akkor még töltsetek egy pohárral,és itt olvashattok tovább Péterről és a söreiről. Amúgy és aztán: Nincs Mese, irány az iF. SÖR és ZENE! Mesteri itt minden. IF not, drink a beer: best goose is the Red Goose. 

Nincsenek megjegyzések: