2010. április 30.

Vukán-Berkes-Kőszegi

Sajnos nem voltunk ott 1996-ban Hollandiában a CAE Trió és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén. Csütörtökön, utolsó számként egy Chopin keringőt hallgattunk a zongorán, aztán Vukán zongoraművész, zeneszerző, főorvos és kedves úr intésére bekapcsolódott a bőgő és a dob, dzsezzé lett a keringő. Chopinről szólt az a koncert is, amelyik 1996. koncertje lett Hollandiában. A sajnos nosztalgia: elmúlik a hülye idő, bár a fekete lyuk eseményhorizontján vagy hol, megfordulhat még...

Az iFben Balázs Elemér betegsége miatt Kőszegi Imrével állt fel a trió (a nevük így Super Trió, ebben a felállásban még régebben játszanak: a CAE Trióhoz meg kellett várni, amíg Elemérből, részben Kőszegi tanítványaként, felnőtt dobos válik). Imrével nosztalgiáztunk egy rövidet: Rákfogó 1973. Vettem kedvezménnyel cd-t: Kőszegi-Szakcsi duó, vendég Orszáczky Jackie.

A képen Kőszegi, Vukán és úgy van ott Dresch Misi, hogy a poharakban Simonoir van (Simon egri pinot noir). Ez a bor Misi kedvence az iF kínálatból. (A borospohár miatt nem Berkes Balázsos képet választottam, de katt a képre!) Ennyi nagy név: gyertek hát az iFbe! (Vagy a Pinkbe, onnan átlátni).

Még egy szóra: egy idézet a Creativ Art Díj alapítójától: "a XX. század... háttérbe szorította a kreatív embert, aki egy személyben szerző és előadó . Mert a zenész elsősorban attól zenész, hogy a saját gondolatait játssza."
_

Nincsenek megjegyzések: