2011. február 7.

Balázs Gyurics, Ice-T és David Lynch

iF iNterjú Gyurics Balázs festőművész iF kedves emberrel:

iF: Miért az a címe a kiállításodnak, hogy
"long eyeland twice-D"

Gy.B: Mivel új képeim egy része túl nagy és nem találnánk megfelelő falfelületet számukra vegyesen vannak új és régi képek. Nem lehet határozott koncepció a képválasztásban ami kihathatna a címre. Ebből kiindulva megpróbáltam elindulni azon az úton, hogy az iF-ben egy kávéházban lesz a kiállítás. Volt sok ötlet, (lenolaj tejjel cukor nélkül stb... : ) de a kávé helyett végül a koktél maradt, név szerint a '' long island ice -T ''. Egy szójátékkal '' long eye land twice -D '' lett. A long eye land számomra idézi David Linch '' inland empire '' című filmjét, de esetemben ezt inkább eye land - re alakítottam. A twice - D (kétszer D (mint dimenzió)) a festmény manifesztációjára utal, amiben véletlenül szerepel az '' ice '' szó is, mint a koktél nevében: remek, jól jön! Ecsetek lejegelve egy alkoholos italban...választ adhat arra a kérdésre, hogy miért nem csak a legújabb képeket állítom ki. Lejegeltem az ecseteket, mint a beteg Disney saját testét, várva a megfelelő időszakra.

Szóval ez így jobban hangzik mint a '' srácok nem fért volna ki a fotel fölé : ) '' szerintem kicsit utal a mai kortárs festészet (véleményem szerint) nem túl aktív időszakára- készül sok munka, de valahogy vannak olyan időszakok mint 67 – 69 amit aztán követ egy pár év manierizmus. Manapság a 20.század manierizmusát képezik le a festők újra és újra sok esetben. Szóval a cím így állt össze. És szolgált végül koncepcióként.

megjegyzés: A kiállítás iFbeli tevékenységek közben (kávézás, evés-ivás, tracsa-pacsa, laptopozás, zenehallgatás közben automatikusan megtekintődik. Olyan, mint az alva tanulás, hazafelé színes képek jutnak eszünkbe, meg, hogy milyen jó hely ez az iF!
_

Nincsenek megjegyzések: