2011. április 15.

Gyöngyöt a Ráday ugarra

A múlt heti tavasz meghozta Attila szakács jókedvét, és jókedvében gyümölcslevest készített. Van az a "menza" gyömölcsleves, néhány szem cseresznyebefőtt úszkál a keményítőcsomós lila langyos vízben. Reméljük az iF menü kedvelői tudják, hogy ilyen nálunk nem készül. Járatos a másik fajta "görög" tejszínes gyümölcsleves, amit otthon inkább desszertnek szoktam ünnepi alkalmakkor magam is a kedves vendégeknek kínálni.

Nyári melegben, amilyen éppen ígérkezett, (helyette neoprénruhás, szörfös idő jött persze), könnyű "iF-es" leves készült, francia(?) mintára. Az enyhén lecukrozott gyümölcsöket rózsavizes, kínai ötfűszeres lével leforrázzuk, lehűtjük és állni hagyjuk pár órát a hűtőben. Az eredmény a címben említett gyöngy.

Régi barátom, Péter, aznap nálunk ebédelt, a jeges napsütés elől a fűtőtest mellé húzódva. Nem arattunk osztatlan sikert a levessel. "Befőtt", volt a tanáros verdikt. Nem tántorít el: ha nem édes, de finoman fűszeres az a befőtt, meghozza az étvágyat a könnyű ebédhez.

Hivatalosan a demokráciát is csak magyarosan fogyasztjuk, diktatúrákban. De hátha vannak akik az európait szeretik. Gyertek iFf you like!
_

Nincsenek megjegyzések: