2011. április 22.

Narancsos sóska

Az csak egy szerény vélemény (az enyém), miszerint a szakácskönyv vásárlási szokásaink megmagyarázhatatlan költekezést mutatnak. Sok éve megállapítottam, hogy elég szakácskönyv van otthon, ráadásul nem is olvasom őket, sőt nagyon ritkán nyitok ki közülük. Olyankor legtöbbször a linzer tészta vagy a májusi bor receptjét keresem. Elhatároztam, több pénzt erre nem dobok ki, inkább színházba megyek, vagy francia órára iratkozok be.

Azóta persze lett egy csomó nélkülözhetetlen darab, hasonló sorsúak, mint az addigiak. Mivel egyformák vagyunk, azt gondolom mindenki így csinálja. Most jön a lényeg, szerintem okosabb kipróbálni az izgalmas ételeket, mint szakácskönyvben nem elolvasni a receptjüket.

A narancsos sóska az eheti borvacsorában jó példa erre. Zseniálisan finom étel, érdemes kipróbálni. Jövő szerdától már csak a receptjét tudjuk elmondani (ha meg nem gondolom magam, és még adjuk). A recept olvasás nem olyan élmény. Megfőzni sem: a hátvakarás is akkor jó, ha más csinálja nekünk.
_

Nincsenek megjegyzések: