2011. április 27.

Wernesgrüner olcsóbbítás hét (AKCIÓ)

A héten több új törvényt ünneplünk, az egyik a Német Sör Tisztasági Törvény. IV. Vilmos bajor herceg 1516 április 23-án adta ki (talán nem is módosították, a nagy többség megelégedésére találták ugyanis ki). Az ünneplés szó némileg eufémisztikus, törvényt betartani vagy megszegni szokás, esetleg ünnepeltetni. Az ünnepeltetésnek jó módja, ha minden választópolgárnak postáznak egy korsó sört is a söralátét mellé. A családtagok koccintanak, egyetértőleg bólogatva elolvassák a söralátét szövegét, majd közösen kifüggesztik a hitvesi ágy fölé. A szövegből bátorságot meríthetnek a német sör fogyasztása és a gyermekvállalás vonatkozásában is.

Vilmos herceg törvénye ma is garantálja, hogy a német sör német precizitással vízből, árpából és komlóból készül. A Wernesgrüner tehát nemcsak a pártállami idők 40(+8) évében volt a legjobb német sör, hanem a mai, nem kevésbé állami időkben is. A héten cigizni is szabad! Adunk finom bajor sörfalatokat:

Bajor húsgombócok háromféle szósszal és rozmaringos tepsis krumplival + egy pohár Wernesgrüner pils ajándékba (csak) 2100 Ft.

Csapolva is olcsóbb a sör, gyertek enni-inni, zenét hallgatni!

_

Nincsenek megjegyzések: