2011. augusztus 23.

Művészeti olvasztótégely

Kalocsai Ricsi azt vette észre, ami tulajdonképpen csak azóta van, hogy észrevette, és a tőle megszokott finomsággal lefényképezte: Miles Davis fújja trombitáján (túlvilági harsonáján) Tim Ries fülébe, Tim pedig mély átéléssel szólaltatja meg 'odaátról' a dszezzt.

Vojnits Attila -képzőművész, blues zenész, dzsezzrajongó régi jóbarát a hegymászó klubból- festette meg Miles fényképszerű portréját és állította ki Perei Gabival közös kiállításán (Kontrasztok2) az iFben. A dzsezzfalra felkerült még Kenny Clark, Frank Zappa és Jimi Hendrix képe is.

Olvasztótégely. Mindenféle dolgot beledobálnak és a hő hatására valami új keletkezik. Esetleg olyan, amire nem is számítottak. Mindenesetre a Rolling Stones szaxofonosa Tim Ries, Balázs Elemér, Balázs Józsi, Lakatos Pecek Krisztián fenomenális koncertet adott, rá kell csak nézni a képre (képekre) megkérdezni Bocsikát, Fodor Pétert vagy azt a sok embert aki ott volt Tim-Elemér szülinapon Vojnits Attila képei, Vesztergombi Józsi borai...

Szóval az iF egy jó hely. egyre többen szeretik.
_

2 megjegyzés:

Bocsika írta...

Dícséretet küldtem az elébb. Hová tűnt ?

bocsika írta...

Szóval megismételve az eltűnt dícsérő szavakat.
Az If remek hely a változatos és időnként fantasztikus zenei események miatt ( amiből az elmúlt 2 évben 4 olyan volt, amely a világ bármely részében kasszasiker lehetett volna ).
Másrészről kiváló borokat és érthető gasztronómiát találhat itt a szerencsés vendég. Érdemes ideszokni.

Bocsika