2011. augusztus 2.

Rácz Livi: magunkat varrni

A háromemeletes mini hegymászóboltból átalakított és a jövendőbe vetett bizalommal iFnek elnevezett vendéglátó- de semmiképpen nem ipari, sőt nem is profi vállalkozás is ihlethette volna az ellenállhatatlan orgánumú, kedvesen bájos spacemonkey Rácz Livit az önmagát varrogató sorozat megrajzolására.

Az önmagát foltozgató iF, (néha már úgy érezzük túl a félig kész állapoton) a saját falán megrajzolva. (Neumann Jánosunk oldotta meg az önmaga tervrajzát tartalmazó gép problémáját, (vendéglátással -szerencséjére- nem foglalkozott) elmosolyodna ezen a paradoxon gyanús zavartömegen). Szintúgy mi is, akik néhány hétig Rácz Livi képei közt kávézgatunk. Hodek Dávid és a többiek gyakran anélkül, hogy ez tudatosulna bennük, John Coltrane, Avishai Cohen és Nina Simmons rajzolt társaságában szórakoztatják a zeneéhes közönséget. Oláh Péter ugyan felismerte két képen is Egri Jancsi senkire nem hasonlító fizimiskáját, de annak a képnek eredetét Livi másképp tudja (egy barát portréi). A majmok is jó társaságba keveredtek a kőfalon, otthon érezhetik magukat köztünk. A barna fal eltolódott fókuszú képei (Závada Pétertől idézve) elfogadtatják a világ és ezen belül az iF eltolódott fókuszát.

Livi is hozzájárult jó pár öltéssel, hogy megvarródjon végre az iF, bevesszük a csapatba, bár fogy már a cérna. Gyertek a Mindenségek kiállításba iFezni: enni-inni, beszélgetni, képek között zenét hallgatni...
_

1 megjegyzés:

spacemonkey írta...

jó érzés a csapatban lenni, szeretettel köszönöm.

spacemonkey