2011. október 27.

Dresch and Maloschik for president!

Maloschik Róbert hiánypótló, izgalmas jazz folyóiratának (portáljának) felhívásához már a múlt héten csatlakoztam, és holnap az október 27-i Tariqa koncert után nyilván meg fogom erősíteni csatlakozásomat. Népi kezdeményezést indított a Jazzma: Kossuth díjat Dresch Misinek.

Kossuth díjat osztani jó érzés. Hrabal úr hőse, aki egy időben útlevél kérelmeket bírált (a szocializmusban útlevelet az kapott aki a hivatal szerint megérdemelte) Burytek úr (nem emlékszem a nevére) később már az utcán is mutogatott: ennek adnék útlevelet, ennek is, na ennek aztán nem...

Ismerek jó pár embert akinek adnék Kossuth díjat. Akiket a tudomány-művészet templomába nem becsvágyuk hajtott, akiknek nem erőmutatvány a művészet. "Napi igyekezetében nem megfontolt szándék vezeti, hanem a szíve szava." Kossuth díjat Dresch Misinek, Darvas Ferinek és természetesem Maloschik Robinak.

Azért van akinek nem adnék Kossuth díjat. A szóvivőt a becsvágy hajtja, erőmutatvány neki a szóvivés. A visszavonóknak, kirugóknak sem adnék. Erőmutatvány.

*Robert M. Pirsing: A zen meg a motorkerékpár-ápolás művészete
_

Nincsenek megjegyzések: