2011. október 20.

Hét pont a Remete Kadarkának

A művelt alkoholista így kezdi a dicshimnuszt a barátom 2008-as Kadarkájáról: "A megszokottnál sötétebb rubin szín után intenzív, tipikus és szerintem tökéletes kadarkaillat fogad. Szamócalé és cseresznye érkezik édesen, áradón, kedveskedve. Aztán egy kis földesség, hogy mélysége és komolysága is legyen, végül pedig nem is kevés édes fűszeresség az izgalom kedvéért."

A kóstolás után hét pontot oszt ki a szerző (aki nem olvassa azt a blogot, annak azért megsúgom: ez komoly elismerés). A maradék hármat talán a 2009-es Vesztergombi Vikáriusra, de lehet, hogy a 1996-os Coche-Dury Corton-Charlemagne-ra tartogatja a szerző.

Nagy marhaság a közgondolkodásban, hogy a minőség számokkal mérhető, a nagyobb a szám a jobb. A molnárfecske röpte 9,8 az akác illata négyzetgyök 20. A mostani őrület az Aczél korszak négyzete. Mindenesetre a Ferencvárosi Bor- és Humorfesztivál legsikerültebb estje a Vesztergombi József iFbeli hangulatos borkóstoló vacsorája volt, a 2008-as és 2007-es Kadarka mellett fellépett Jóska kedvenc töltött káposztája, a vörös szőlős mákos rétes és a Violon d'Agnes jazz quartet.

Gyertek az iFbe vacsorázni, élő zenét hallgatni, vagy megvenni az egészet, olcsóért eladjuk.
_

Nincsenek megjegyzések: