2012. január 20.

Nyár, piac, optimizmus

Amikor megláttam Kalocsai Ricsi lesifotóját Vikiről (aki a világ második legjobb kecskesajtjait gyártja a Bácshegyen) arra gondoltam, hogy télen lesz igazán ütős ez a kép. Hát itt van(nak).

A történet: Mire Ricsivel kiértünk a piacra Vikisajt már kevés volt. Szokás szerint Viki hamar eladta a sajtokat (40 kecske egy heti termését elkapkodja az egészségesre vágyó közönség, de marad azoknak is akik a jót szeretik és korán kelnek). A boltot tehát bezárta Viki és a fiúkkal rágyújtott egy sörre. Fáradtan is kecsesen tartja a sörösüveget, ezt Barna taníthatta, aki sokáig egyik reklámarca volt a Borsodinak. De dreherrel is tudja.

Tanulság: A piacot szeretjük, mondjuk a sok ökörséget de közben süt a nap, szól a zene, a gyerek hintázik, a kecske napozik, méregetjük vásároljuk az egyetlen jó, sőt legjobb, eredeti, házi-kézi, magyar, ős egészséges, bio... dolgot, bosszankodunk a bosszankodni valón, de béke van. Nem is lenne semmi baj, csak a piacvezetők ne akarnák önzően (ránk) kényszeríteni a tutit. A tutit ugyanis senki sem tudja, de inkább lesz, ha hagyják menni dolgokat.

Fontos: Az iFben (télen) Ricsi fotók, kecskes
ajt, zene, optimizmus ha (iff) bejöttök.
_

Nincsenek megjegyzések: