2012. február 4.

A dolgok rendes menete

Tél van. A dolgok rendes menete szerint jobban fogy a forralt bor (nálunk az alkohol forráspontja alatt tartott forró ital), a marhasteak, tele vannak a fogasok télikabátokkal, ilyenek.

Ez egy olyan világ, hogy a kávéházban nem a napilapokból tudjuk meg a híreket, van emil fiók és hírportál rss. Tele a postafiókunk világ vége jóslattal. Az időjárással fenyegető jóslatokra legyintek (spam). Az utóbbi években (is) kiszáradt és kiöntött a Balaton, gondolom ezután is így lesz, volt már sok hó is meg kevés is Obertauernban, a 2009-es és 11-es jó évjárat Szekszárdon, a 10-es nem. Az idei tél rendkívül meleg, jövőre szunyogok és legyek hozzánk ránk a végpusztulást. De nem érjük meg, rendkívüli dolog történik, hideg lesz, sőt havazni is fog. Már havazik is. Végünk, ne menjen senki az utcára (úgy sem járnak a villamosok).

Bármi is történik, gyertek az iFbe. Szebb a téli hő- és fagyhalál, ha ehhez forralt bort iszogatunk, szól a jazz, illatozik a kávé, és nem kell éhenhalva meghalni: konyakos libaleleves, gorgonzolás sertésszűz, fehér csoki mousse stb. Még dumálni is lehet.
_

Nincsenek megjegyzések: