2012. június 14.

Berki Tamás és Al Jarreau

Kedden (a foci Eb őrület napjaiban) Berki Tamás és Sárik Péter duózott az iFben. Úgy játszottak együtt mint Peléék óta talán senki (költőien túlzok): ez az este (is) a felejthetetlenek közé íródott be az emlékezetbe.

Egy történet: Berki Tamás közönségként ott volt Al Jarreau pesti koncertjén a Pecsá-ban (1998), közel a zenészekhez. Fejhangon énekelve vokálozgatott (magának), amikor Al leállította a számot és odafodult, ahol Berki tanár úrék álltak és rákérdezett, hogy ki volt a gyönyörű hangú hölgy. A mellette állók rámutattak Berkire. Al vidáman megjegyezte: "the lady is a man". Újra kezdték a számot számot de úgy énekelték végig ketten Berki Tamással, hogy Al hol magának, hol Tamásnak tartotta a mikrofont. (A koncertet nem közvetítette és nem rögzítette TV. (De titkos felvétel készült, kérdezzétek meg Berki Tamást)).

Al Jarreau az egyetlen énekes aki három kategóriában is Grammy díjat kapott (összesen hetet gyűjtött). A magyar Nobel díjasok legendájához pedig még az is hozzátartozik, hogy Al Jarreau a magyar Zimber Lászlót mondja mesterének. "Az vagyok, amit tőle tanultam. Amikor improvizálok, az ő"- nyilatkozta az origónak.

Itt jön a reklám: az élő az élmény, a hülye képernyő nem az, gyertek hát az iFbe élő jazzt (zenét) hallgatni! (Mi nem leszünk egyéniségek. Az utca tele van egyéni képernyőkkel, nálunk nincs.)
_

Nincsenek megjegyzések: