2012. augusztus 29.

Csoportkép Elemérnek

Az iFben ünnepeltük Balázs Elemér negyvenötödik születésnapját. A negyvenötből negyvenet gondolom dobszerkóval ünnepelt. Kettőről biztosan tudok (ebből általánosítok), a 43-as és a 45-ös sorszámúról az iFben, volt dobszerkó, az ünnepelt a dobok mögött volt a legfelszabadultabb. Tudjuk a legendából: a 6. szülinapján már dobolt.

Visszafogottan szólva is illusztris zenész társaság gyűlt össze ünnepelni és muzsikálni. A világ sok tájáról véletlenül a Ráday utcába vetődött közönség nem hitt a fülének: ilyen jazzt, ilyen hangulatban, csak úgy, az utcára is, a nagy időkben New Orleansban lehetett hallani.

Szülinapi ajándéknak egy fényképet gondoltunk készíteni: csoportkép Elemérnek. Nehéz feladat, a zene és az ünneplés vége felé összegyűjteni az embereket, a fényeket és a helyszínt összeállítani, jókor, jót kattintani. A képen látszik a boldog kávézós is, de az amit ő (én) látott, sajnos nem: Kalocsai Ricsi a galérián kihajolva áll és fényképez: mind a két kezével. Egyikkel számol, másikban a Canont tartja, mosolyog, haja vidáman szőkél, közben (mintegy mellesleg) jobb kezében tartott fényképezőgép csattogva digitalizálja a látványt. Jó kép lett.

A zenészekről még egy kis színes: éjjel három felé, sok alkohol elfogyasztása után is kiharcolták, hogy játszhassanak. "Halkan, csak egy fél számot!" Hihetetlen: a zenén nem érződött a merevség, csak a tudás és a jazz szeretete. Köszönjük, és még sok ilyen szülinapot Balázs Elemér(ék)nek.

A képen (sorrend nélkül, (a tagek)):
Balázs Elemér, Selina Silanpaa, Szolnoki Péter, Zana Zoltán, Balázs József, Lakatos Pál, Oláh Kálmán, Tim Ries, Torma Rudolf, Lakatos Béla, Bura, Szőke Nikoletta, Barcza Horváth József, Hizoh Istvan, Bacsó Kristóf, Lakatos Pecek Krisztián, Hajdu Klára, Balogh Dávid, Hoffmann György, Knuth Judit. Jancsó Panka. Zenélt még az este, de a képen nem szerepel: Vukán György, Berkes Balázs, Czibere József és Komjáthi Áron.

Nincsenek megjegyzések: