2013. február 2.

Szöszmötöl


Ocztos Pista fényképpel szöszmötöl
Beszélgettem a Fuga webrádióban mindenféle okosságokról a Ránki Julival és Kiss Imrével, utóbbi az MKVM (vendéglátóipari múzeum) igazgatója. Rádiós szereplésemnek volt ám viszhangja: Áron és Miki láttak(!) a Fuga Rádióban és bejöttek az iFbe, megkérdezni mit csináltam ott. Már megérte az egész. (A Fuga egy izgalmas komplexum, nagy ablakokkal a kihalt, háborús Petőfi Sándor utcára. A riporterek és alanyaik munkavédelmi fejhallgatóban az ablakban beszélgetnek, a technikus kütyüjeiről kintről is leolvasható a beszélgetés hőfoka. Ugyanitt építészet, zene, irodalom.)  

Jót beszélgettünk, bár a vendéglátás nagy problémáit nem sikerült megoldani. Viszont szóba jött a az iF kávésüti receptje, a kultúra válsága és az a kérdés, mi a közös a vendéglátásban, a sémi filológiában és a matematikában. A bölcsészek persze azonnal tudták a választ és azt a jól kitárgyalták, (Juli magyar-francia szakos volt, Imre sémi filológus), nekem csak később esett le a tantusz, most fog csörreni. A szöszmötölés, ahogy Kópé barátom mondja. Ha az ember olyan (és olyannak jó lenni) akkor jól el tud szöszmötölni, receptekkel, szavakkal, mondatokkal vagy akár topológikus sokaságokkal. Csak a midennapok ne lennének ilyen kiábránditóak.

A gyömbéres kávésüti masszáját mindenestre 40 dkg lisztből, 30 dkg vajból, egy tojás sárgájából gyúrjuk (meg kell fagyasztani a hurkát, hogy szeletelni lehessen). Szöszmötölni a gyömbérrel, cukorral és a nagyszemű sóval lehet, az adja az izgalmat.

Halgassatok Fuga Rádiót és gyertek az iFbe.
_

Nincsenek megjegyzések: