2013. május 31.

A RickZsófi


https://www.facebook.com/rick.zsofi?ref=ts&fref=ts
Amikor néhány hónapja a színházakra is járó rossz idők szele az iFbe sodorta Zsófit, még nem tudtam, hogy ő a RickZsófi. Szélvészként sajátította el újságírás szüneteiben a felszolgálás és csapolás fogásait. Prominens vendégeink nagy része barátként üdvözölte, facebook oldalaink népszerűségi és tartalmi mutatói gyorsabb emelkedésbe kezdtek. Zsófi riportképei és twittjei a pultból megtették hatásukat. Hanem korszak is köszöntött (be).

Szóval Zsófi sokoldalú, ír, zenél, fényképez, kiállít és sört is csapol (innen-oda biciklizik). Kiállításának anyaga az elmúlt két év könyvnapjain készült író portréi. A kiállítás megnyitóján Szűts Miklós arról is beszélt, hogy Zsófi szubjektív objektíve optimistának látta az írókat. Kifejezte reményét, hogy csak szubjektíve látja szubjektívnek Zsófi objektívjét, a rossz idők és a rossz minőség, ahogy a képek is mutatják, vesztésre állnak.

Annyit tennék hozzá, hogy a szubjektív objektív mögött ott piroslik a lobogó hajkorona és Zsófi,  az obketív elé kerülő pesszimista is kénytelen tudomásul venni pesszimizmusa pillanatnyi tarthatatlanságát. Rick Zsófinak pedig dukál a (nyelvileg persze helyteleníthető) határozott névelő.

Gyertek az iFbe, van itt RickZsófi: ír, zenél, fényképez, kiállít és sört csapol.
_




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tanusíthatom szerző szavait. Rickzsófi korunk Zsófija.

Kornis Mihály